Anna-Lena Snickars

Anna-Lena Snickars

Leg. Arbetsterapeut

Handskada
Jag hjälper dig som har ont i handled, hand eller fingrar vid överbelastningsskador orsakade av t.ex. styrketräning eller yrkesutövande. Du kan också få hjälp för bl.a. artros och karpaltunnelsyndrom. Insatserna kan bestå av träning och smärtbehandling, dessutom kan du vid behov få en avlastande skena för det onda området. Besöket går också att utföra genom videosamtal.

Ergonomi
I dessa tider då man sitter vid datorn, mobiltelefoner osv. stora delar av dagen, kan det vara på sin plats att få individuellt anpassade ergonomiska råd för att förebygga långvariga smärttillstånd i kroppen.Jag kan vara behjälplig med detta också genom videosamtal.

Bostadsanpassning / hjälpmedelsförskrivning
För dig som har svårigheter att förflytta dig i hemmet pga. skada eller sjukdom, så kan jag vara behjälplig med att skriva intyg för att tex. avlägsna trösklar eller badkar. Det går också att få hjälpmedel förskrivet till hemmet för att det ska fungera säkrare att t.ex. duscha. En bostadsanpassning börjar med ett hembesök, för bedömning.

Stress, psykisk ohälsa
Stress är en vanlig orsak till psykisk och fysisk ohälsa idag. Stressen beror ofta på att man har fått en dålig balans mellan aktivitet och vila. Jag hjälper till med att strukturera vardagen för mindre stress. Jag erbjuder också avspänningsträning, eller mental styrketräning som jag kallar det.Under guidning av mig utför vi fysiska övningar som uppvärmning och avspänning direkt efter. Denna träning sker utomhus eller inne på mottagningen, beroende på patientens funktionsnivå.

Sömnproblem
Jag kartlägger varför du har sömnproblem och hjälper till med bl.a. sömnhygien, dvs.förberedelser innan man går och lägger sig. Detta går också bra att göra över videosamtal.

Migrän
Ofta finns det bakomliggande livsstilsfaktorer som kan utlösa migrän. Genom att kartlägga ditt vardagsliv kan vi tillsammans hitta möjlighet till färre anfall av migrän. Detta går också bra att göra över videosamtal.

076 315 11 66

Vidareutbildad inom

  • Motiverande Samtal
  • Handrehabilitering
  • Smärtskola

Maila Anna-Lena